Social 2 Aprilie 2009 03:16
Guvernul a discutat miercuri introducerea unei "contributii de solidaritate", care sa taxeze cu 90% toate veniturile, obtinute de la stat, mai mari decat salariul presedintelui tarii, care se cifreaza la circa 80 de milioane de lei vechi.

Potrivit premierului, banii vor merge intr-un fond special din care Guvernul "va putea sa acorde sprijin salarial celor cu salarii mici in aceasta perioada de criza".

"Pentru anul 2009 ne gandim la o asemenea contributie de solidaritate. Asadar, tot ce este pana la valoarea salariul presedintelui Romaniei nu suporta niciun fel de ajustare", a adaugat Boc. Seful Executivului a precizat ca decizia este aplicabila doar in anul 2009.

Boc a precizat ca, cel mai probabil, aceasta masura va fi luata prin Ordonanta de Urgenta, insa a explicat ca, mai intai, va discuta cu partenrii sociali pe aceasta tema.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.