Social 2 Aprilie 2009 02:41
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, sa respinga ca nefondat recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici, si a omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Decizia este definitiva.

Sedinta de judecata de miercuri a durat noua ore, timp in care au fost audiati cei trei acuzati.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, 30 martie, amanarea procesului, la cererea avocatului lui Serban, care a solicitat timp pentru a studia dosarul de urmarire penala.

Curtea de Apel Bucuresti nu a fost de acord, in noaptea de 25 spre 26 martie, cu arestarea preventiva a celor trei, procurorii declarand recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat, pe 24 martie, masura retinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Totodata, au fost retinuti Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase si seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.

Totodata, consulul general al Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, al carui nume apare in stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc.

Dinu a fost chemat, ca martor, si la Directia Nationala Anticoruptie. Marti, 31 martie, la iesirea de la sediul DNA, consulul a declarat ca nu a fost instiintat de decizia premierului de a-l rechema in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.