Social 1 Aprilie 2009 12:09
Ziua Pasarilor, sarbatorita in 1 Aprilie, este o traditie romaneasca ce dateaza din perioada interbelica, fiind reinviata in 1993 la initiativa Societatii Ornitologice Romane.
Anul acesta Ziua Pasarilor se desfasoara sub sloganul „Lasati tembelizorul! Iesiti in parc!”, care ne indeamna sa profitam din plin de aceste zile frumoase, iesind la o plimbare in parc.

In parcurile din orase membrii SOR vor fi prezenti cu binocluri si lunete pentru a oferi asistenta celor care vor dori sa afle mai multe despre pasarile care se pot vedea in orasul lor, vor fi amenajate standuri cu materiale informative despre pasari si vor fi organizate concursuri, expozitii de hranitori si casute. In acelasi timp, iubitorii naturii vor putea lua parte la actiuni de montare de cuiburi artificiale pentru pasari in zonele verzi din localitati.


Evenimentele organizate in tara de sucursalele Societatii Ornitologice Romane sunt urmatoarele:

  • Anies: 3 Aprilie - Concurs de ornitologie si 5 Aprilie - Excursie de studiu
  • Botosani: 1 Aprilie - Parcul Mihai Eminescu
  • Brasov: 5 Aprilie - Aria Protejata Dumbravita
  • Braila: 1 Aprilie - Palatul Copiilor si Muzeul Brailei: „Se intorc pasarile migratoare”
  • Bucuresti: 5 Aprilie - Parcul Tineretului: Concurs de desene pe asfalt, Montare de cuiburi artificiale, Prezentarea pasarilor din parc
  • Calarasi: 1 Aprilie - Sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi: „Pasarile din Dumbrava Minunata”
  • Iasi: 3, 4 Aprilie - Zona umeda Vladeni
  • Radauti: 1 Aprilie - Scoala Generala Nr. 3: Expozitie de filatelica, Concurs de desene, Prezentarea „Din viata pasarilor”
  • Satu Mare: 4 Aprilie - Gradina Romei: Concurs de desene pe asfalt, Curs de utilizare a binoclului, Montare de cuiburi artificiale, Prezentarea berzei

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor (1500), voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte. Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International - o retea mondiala ce cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.