Social 2 Aprilie 2009 10:47
Un incendiu puternic a distrus in timpul noptii de marti spre miercuri o biserica din municipiul Botosani, doi dintre pompierii aflati la interventie fiind raniti grav in urma exploziei unei butelii aflate in altar, relateaza NewsIn

„Interventia prompta a pompierilor a facut sa fie salvate bunuri materiale in valoare de 30.000 de lei. Un autoturism marca Ford Mondeo, care era parcat langa biserica a fost indepartat de catre pompieri. La sosirea echipajelor de interventie, focul se manifesta in interiorul bisericii pe intreaga suprafata si ameninta sa se extinda la vecinatati. La scurt timp dupa inceperea actiunii de interventie s-a produs o puternica explozie in altarul bisericii. Suflul exploziei i-a surprins pe doi dintre servantii, respectiv sergentul major Petrica Scutariu si sergentul major Sergiu Ciprian Bodolan, care actionau pentru stingerea incendiului din exteriorul lacasului de cult pe latura respectiva”, a precizat Dorina Lupu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” Botosani.

Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de explozia unei alte butelii, iar pagubele se ridica la aproximativ 25.000 de lei.

Trei persoane fara adapost sunt banuite ca ar sta la originea incendiului. Cei trei, asupra carora s-au gasit obiecte de cult si produse alimentare, sunt suspectati ca au furat din biserica dupa care au dat foc pentru a-si ascunde urmele.

Ei au fost prinsi de patrulele de jandarmi si se afla in prezent sub cercetare la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani. La stingerea incendiului au actionat patru echipaje de pompieri si jandarmi ce au asigurat paza perimetrului.

Biserica Izvorul Tamaduirii din municipiul Botosani care a fost distrusa in incendiu mai era cunoscuta localnicilor si sub denumirea de „Biserica din tramvai” pentru faptul ca, la inceputurile ei, slujbele se tineau intr-un tramvai dat la casare de municipalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.