Social 1 Aprilie 2009 03:47
Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat, luni, la intalnirea organizata de ANPDC cu directiile judetene, ca in minister se lucreaza la un proiect de act normativ prin care, durata concediului pentru cresterea copilului sa fie redusa de la doi ani la un an si jumatate, informeaza Mediafax.

Secretarul de stat a explicat ca masura are in vedere incurajarea femeilor de a se intoarce mai repede la munca.

Mariana Nedelcu a mai spus ca proiectul de act normativ prevede ca mamele care vor decide sa se intoarca mai repede la munca ar putea primi 30% din salariul primit pentru cresterea copilului, dar nu mai putin de 600 lei.

Totodata, prin legea serviciilor pe timp de zi, finalizata de ANPDC, femeile care vor dori sa se intoarca la munca vor putea apela la serviciile unei bone. De asemenea, ea a mai spus ca se ia in calcul si posibilitatea remunerarii bunicilor in cazul in care acestia se vor ocupa de cresterea copilului, fara a preciza insa cine ii va plati pe acestia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.