Social 1 Aprilie 2009 16:10
Medicul Roxana Calin, condamnata la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei amantului sau, a fost eliberata conditionat luni seara, dupa ce a executat 14 ani din pedeapsa, in urma unei decizii pronuntate de Sectia Penala a Tribunalului Prahova, transmite corespondentul NewsIn.

"Prin decizia penala nr.212/30.03.2009, pronuntata de Sectia Penala a Tribunalului Prahova, a fost admis recursul declarat de Calin Roxana impotriva sentintei nr.356/26.02.2009 a Judecatoriei Ploiesti, care a fost casata, si, pronuntand o noua hotarare, in temeiul art.59 Cod Penal, s-a dispus liberarea conditionata a condamnatei din executarea pedepsei de 22 ani inchisoare", a precizat corespodnentului NewsIn, purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, Alina Anton.

"De asemenea, instanta de recurs a dispus punerea de indata in libertate a persoanei condamnate, fiindu-i atrasa atentia asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art.61 Cod Penal, ce atrag revocarea liberarii conditionate. La pronuntarea acestei hotarari, completul de judecata a apreciat ca sunt indeplinite toate conditiile liberarii conditionate instituite de art.59 Cod penal", a mai aratat Alina Anton.

Potrivit purtatoruluid e cuvant al Penitenciarului Targsor, acolo unde a fost intemintata Roxana Calin, aceasta a parasit detentia luni seara, imediat dupa decizia Tribunalului.

"In momentul in care am primit hotararea judecatoreasca, s-a pus in aplicare sia fost pusa in libertate", a precizat Claudiu Stefan.

In anul 1994, medicul Roxana Calin a ucis-o pe Iuliana Tinteanu, sotia arhitectului Bogdan Tinteanu, care devenise amantul Roxanei. Criminala i-a taiat sotiei amantului sau carotida si vena jugulara. Apoi a transat cadavrul. Portiuni din cadavrul victimei a fost gasit, ulterior, in mai multe zone din Ploiesti.

Ucigasa a fost condamnata la 22 de ani de inchisoare. Anul acesta, dupa 14 ani de detentie, ea a cerut de mai multe ori eliberarea conditionata, pentru buna purtare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.