Social 31 Martie 2009 00:57
Parintii pot angaja, cu 54 de lei pe luna, „detectivi" care urmaresc activitatea copiilor la scoala. Elevii chiulangii apar si pe site-ul Inspectoratului Scolar Timis. „Macar de rusine sa ia masuri", spune inspectorul general Sandu Golcea.

Situatia scolara a elevilor din Timisoara este supervizata de „detectivii de note si de absente". Ideea unui astfel de serviciu i-a venit lui Sergiu Budau (33 de ani). „Prietenii mi-au tot spus ca ar dori sa aiba un control suplimentar asupra copiilor pentru ca, desi par cuminti, uneori inventeaza tot felul de tehnici pentru a-i pacali", a explicat timisoreanul.

Multi dintre parintii care apeleaza la serviciile lui Sergiu Budau sunt foarte ocupati. „Sunt oameni care pleaca in delegatii sau nu au timp sa treaca pe la scoala si apeleaza la noi chiar daca au incredere in copii", a spus Budau.

Cei mai multi clienti vin insa din randul parintilor care au avut probleme in repetate randuri cu odraslele lor. „O mamica ne-a spus ca fiul ei a ars carnetul de note, iar alta s-a plans ca fiul si-a facut propriul carnet, falsificand stampila scolii", a exemplificat Budau.

„Tintele" nu stiu nimic

Copiii sunt supravegheati pe baza unui contract incheiat in trei exemplare intre firma, parinti si diriginte, fara ca elevii sa banuiasca ceva. In baza acestuia, „detectivul de note" poate sa mearga oricand la scoala si sa stea de vorba cu dirigintele.

Pe langa note si absente, parintii mai primesc prin e-mail sau sms, informatii legate de problemele de la ore sau de dificultatile in aprofundarea unei materii.

De asemenea, din rapoarte nu lipsesc datele sedintelor cu parintii. Informatiile despre serviciile „detectivilor" sunt oferite si pe site-ul www.notesiabsente.ro.

Pentru prevenirea absenteismului, si Inspectoratul Scolar Timis apeleaza la varianta electronica. „Punem pe site-ul nostru numele elevilor chiulangii si ai directorilor de la scoala lor pentru a-i face sa ia masuri macar de rusine", a spus inspectorul general Sandu Golcea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.