Social 31 Martie 2009 18:14
Academia Romana a lansat la Ploiesti, in cadrul celei de-a XXI-a editii a Festivalului International de Poezie "Nichita Stanescu", volumele de poezie "Cartile lui Nichita", evenimentul marcand 76 de ani de la nasterea poetului.

Festivalul a fost deschis oficial luni, in prezenta reprezentantilor Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Academiei Romane si Uniunii Scriitorilor din Romania, precum si a prietenilor, colegilor si iubitorilor operei marelui poet.

Anul acesta, manifestarile dedicate poetului Nichita Stanescu se desfasoara la Ploiesti si Plopeni.
In cursul zilei de luni, a fost vernisata la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Ploiesti expozitia "25 de portrete ale lui Nichita", autor sarbul Momcilo Golubovici Kani.

De asemenea, la Muzeul Memorial "Nichita Stanescu", actorii Teatrului Toma Caragiu si cvartetul "Classic" al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti au sustinut un moment liric si tot aici a avut loc vernisajul expozitiei "Fratii si surorile lui Nichita Stanescu" si lansarea volumului cu acelasi titlu ale artistului Ionel Dunea.

In cadrul Festivalului International de Poezie Nichita Stanescu a avut loc si un concurs cu premii, sub genericul "Nichita versus Nichita", la care au participat elevi din Colegiile National I.L. Caragiale si Mihai Viteazul, Liceul Pedagogic Jean Monnet si liceele Al. I. Cuza si Nichita Stanescu, arata NewsIn.

Manifestari dedicate Poetului Necuvintelor au avut loc si la Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga din Ploiesti, acolo unde au fost lansate volumele de poezie ‘Cartile lui Nichita’‚ aparute sub egida Academiei Romane.

Festivitatea de decernare a premiilor festivalului va avea loc, marti, la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, in ziua in care se vor implini 76 de ani de la nasterea poetului. Invitati speciali la aceasta festivitate vor fi scriitorul Eusebiu Stefanescu si cantareata de muzica folk Maria Gheorghiu. Inainte de Gala Laureatilor, elevii liceului care ii poarta numele vor depune flori la monumentul poetului, situat in Parcul Central "Nichita Stanescu" din Ploiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.