Social 30 Martie 2009 21:33
Ora Pamantului, eveniment prin care romanii au fost invitati sa stinga sambata lumina timp de o ora, a generat o scadere a consumului de energie electrica cu 100 de megawati, a declarat, potrivit NewsIn, directorul diviziei Dispecerat Energetic National, din cadrul Transelectrica.

"Nu a fost vizibila o scadere masiva a consumului de energie electrica la nivel national. Consumul mediu la nivel national la ora de varf este de 7.000 MW, iar, in seara de sambata, aceasta a inregistrat o variatie de numai 100 MW. Daca ar fi participat toti consumatorii, nu numai populatia, s-ar fi cunoscut o diferenta mai mare. Din lucrurile mici se fac faptele mari", a declarat Octavian Lohan.

Estimativ, potrivit lui Lohan, la actiune a participat 10% din populatie.

Anul trecut, pe 29 martie, Ora Pamantului a diminuat consumul cu pana la 150 de megawati, ceea ce inseamna ca aproximativ 1,5 milioane de becuri au fost stinse in intreaga tara, a declarat, la acea data, directorul in cadrul Dispeceratului Energetic National, Marian Cernat.

Romania s-a alaturat anul acesta, in mod oficial, campaniei globale Ora Pamantului (Earth Hour), al carei scop este de a dovedi ca populatia poate actiona concertat impotriva schimbarilor climatice, potrivit reprezentantului WWF Programul Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.