Social 28 Martie 2009 15:33
Actorii Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti joaca, vineri, in Polonia la Festivalul International de Teatru „Necunoscutii de langa noi”, piesa "Plastilina" de Vasili Sigarev, in regia lui Radu Afrim, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, transmite NewsIn.

Piesa "Plastilina" a obtinut, in 2006, Premiul pentru ’Cea mai buna regie’ la Galele UNITER. "Alegerea acestui titlu de catre organizatorii polonezi s-a facut pe considerentul temei si specificului Festivalui ‘Close strangers’, ce isi propune promovarea teatrului cu incidenta sociala si politica", a precizat, pentru
NewsIn, directorul Teatrului Toma Caragiu, Lucian Sabados.

El a declarat ca, la Festivalul de la Poznan-Polonia, a fost invitat si regizorul Radu Afrim. "Organizatorii doresc ca, dupa sustinerea spectacolului, sa aiba loc o discutie deschisa intre creatori de diferite nationalitati prezenti la festival, cu privire la locul si rolul teatrului contemporan in societatea civila", a mai spus Sabados.

Din distributia piesei "Plastilina" fac parte, printre altii, Andi Vasluianu, Alin Teglas, Raluca Zamfirescu, Karl Baker, Ioan Coman si Carmen Ciorcila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.