Social 28 Martie 2009 14:21
Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, au retinut peste 27 de kilograme de flori de mina, susceptibile de a face parte din patrimoniul national, pe care un cetatean roman a incercat sa le scoata ilegal din tara, transmite NewsIn.

Florile de mina au fost descoperite intr-un microbuz „Mercedes“, condus de Constantin B., de 38 ani. Acesta a spus ca mergea cu masina in Ungaria la revizia tehnica. „La controlul de frontiera asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit o cutie de carton in care se aflau 19 bucati de flori de mina, ambalate individual in hartie de ziar, de diferite structuri mineraleologice si forme, in greutate totala de aproximativ 27,6 kilograme“, a declarat, vineri, agent Mihaela Les, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Soferul a declarat ca obiectele apartin unui cetatean maghiar, de la care a cumparat microbuzul si care l-a rugat pe cetateanul roman sa i le duca in Ungaria.

Deoarece cetateanul roman nu poseda documente legale pentru florile de mina, politistii de frontiera i-au intocmit dosar penal pentru export ilegal de bunuri culturale mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.