Social 27 Martie 2009 14:06
Ministerul Afacerilor Externe a lansat "Ghidul Serviciilor Consulare", cu scopul de a arata care sunt competentele consulatelor si ambasadelor si de a informa cetatenii care locuiesc sau calatoresc in strainatate cum sa actioneze in situatii neprevazute.

MAE pune la dispozitia celor interesati „Ghidul Serviciilor Consulare”, pentru a-i ajuta pe cetatenii romani care doresc sa calatoreasca sau se afla in strainatate.

Informatiile se refera la actele necesare pentru calatoria in strainatate, modalitatile in care poate fi acordata asistenta consulara, recomandari privind pregatirea calatoriilor in alte tari, precum si conduita de urmat in timpul deplasarilor, potrivit unui comunicat al MAE.

Ghidul cuprinde si elemente utile pentru depasirea unor situatii nedorite si neprevazute care pot surveni. El include doar informatiile de baza necesare cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca sau se afla deja in afara granitelor tarii.

De asemenea, MAE recomanda ca, inainte de orice calatorie, cetatenii sa verifice rubrica “Sfaturi de calatorie”, de pe pagina de internet a institutiei si alte informatii oficiale furnizate de autoritatile tarii in care urmeaza sa se deplaseze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.