Social 26 Martie 2009 12:19
Peste 1.000 sindicalisti de la Regionala Bucuresti s-au strans astazi la Gara de Nord pentru a cere pastrarea locurilor de munca, dupa ce ministrul transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca numarul personalului feroviar va fi redus cu peste 12.000 de persoane.

Directorul general al CFR Infastructura, Cristian Ungureanu, le-a spus sindicalistilor ca se vor reduce orele suplimentare, prin masuri organizatorice, insa sindicatele CFR considera ca aceasta masura nu poate fi pusa in practica, din cauza lipsei de personal.

"Le-au fost puse ore suplimentare sambata si duminica de catre conducere, la Intretinere, iar dupa aceea li s-au facut dosare acestora pentru ca au facut ore suplimentare, considerandu-se ca a fost decizia personalului", au mai spus sindicalistii.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis vineri de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructuri organizatiilor sindicale reprezentative prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul feroviar, astfel 5.949 la CFR Marfa si filialele ei, 2.545 la CFR Calatori si filialele, 3.536 la CFR SA si filialele ei , iar alti 109 salariati din cadrul SAAF, SFT, AFER si CENAFER .

Reducerea de personal se va face prin desfiintarea unor subunitati si restrangeri de activitate prin inchiderea unor sectii de circulatie neinteroperabile, diminuarea numarului de subunitati (statii de cale ferata, Sectii L, Sectii CT, districte L si CT , Regulatoare de Circulatie), reducerea numarului de tren kilometru prin anularea de trenuri de toate rangurile cu 9.000.000 tren km .

De asemenea, vor fi desfiintate si centrele de productie de marfa, vor mai fi inchise si unele sectii de circulatie, va fi redus numarul de statii tehnice si de triaj, va fi inchis traficul de marfa al unor statii de cale ferata, se vor desfiinta unele revizii de vagoane si vor fi diminuate posturilor din centralul societatilor si centralul sucursalelor 1-8.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.