Social 26 Martie 2009 22:49
Touroperatorii romani care promoveaza pachete turistice in zona Bran vor sa anuleze aceasta destinatie din cauza retrocedarii castelului, a declarat vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Mircea Vladu.

Potrivit acestuia, de cand s-a luat decizia retrocedarii castelului Arhiducelui Dominic de Habsburg, programul de vizitare a castelului s-a redus la doua zile pe saptamana, respectiv luni si marti, iar in restul saptamanii programul a fost micsorat la patru ore miercurea si vinerea, potrivit NewsIn.

De asemenea, reprezentantii agentiilor de turism se plang ca mobilierul si obiectele din castelul Bran se muta succesiv in cladirea Vamii Bran, iar "in castel raman doar peretii dezgoliti".

Conducerea ANAT a precizat ca va lansa un semnal de alarma pentru ca retrocedarea acestui castel sa fie oprita.

De asemenea, un grup de initiativa format din ghizi din turism a precizat ca impreuna cu asociatia vor incepe actiuni de protest si vor recurge chiar la o initiativa legislativa pentru stoparea procesului de retrocedare.

"Grupul nostru de initiativa are informatii conform carora Dominic de Habsburg a angajat o firma americana care se va ocupa de administrarea castelului. Aceasta are depuse la Primaria Bran documente conform carora viitoarea administratie intentioneaza sa deschida mai multe localuri si baruri in incinta castelului" a declarat reprezenatntul grupului de initiativa al ghizilor, Mircea Radea.

Piesele de patrimoniu din castelul Bran care apartin statului roman vor fi mutate in sectia Vama Medievala, Muzeului Bran, a anuntat, saptamana trecuta, ministrul Culturii, Theodor Paleologu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.