Social 26 Martie 2009 17:58
Studentii care au primit burse "Guvernul Romaniei" sunt in pericol sa fie eliminati din universitatile straine unde invata, din cauza faptului ca statul roman nu si-a platit datoriile fata acestea, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Aliantei Nationale a Studentilor din Romania, Cezar Mihai Haj.
"Toti studentii care sunt inscrisi la universitati straine de prestigiu prin programul de burse <<Guvernul Romaniei>> sunt amenintati de institutiile respective ca vor fi dati afara, daca nu le sunt platite taxele de studiu. Pe langa faptul ca ei vor fi nevoiti sa renunte la studii, mi se pare si grav faptul ca, dupa ce s-au cheltuit foarte multi bani cu acesti studenti, guvernul pierde si niste oameni de valoare, care ar fi muncit dupa treminarea studiilor, timp de cinci ani, pentru statul roman", precizeaza Cezar Hihai Haj.

Prin programul de burse "Guvernul Romaniei", statul roman ofera, pentru studii in strainatate de maximum cinci ani, sume de pana la 35.000 de euro pe an. Dupa terminarea studiilor, beneficiarii burselor sunt obligati sa munceasca in folosul statului roman intre trei si cinci ani, in functie de durata bursei primite, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.