Social 26 Martie 2009 12:23
Oamenii de afaceri de pe piata locala sunt de parere ca profitul ar trebui sa fie principala preocuparea a companiilor, indiferent de contextul economic. Pe de alta parte insa, specialistii in resurse umane considera ca managerii ar trebui sa-si construiasca strategia viitoare de business in jurul oamenilor si nu al cifrelor, asa cum s-a intamplat pana la instalarea crizei economice.

"Profitabilitatea ramane principalul scop al companiilor, in ciuda situatiei din piata, pentru ca pe asta se bazeaza capitalismul. Un alt scop al companiilor este de a avea angajati pregatiti, care sa genereze profit. Eu nu pot sa angajez oameni, daca nu am profit, doar de dragul de a angaja. Statul se ocupa de ajutorul de somaj, nu eu", a declarat Petru Vaduva, CEO al Tiriac Holding, unul dintre cei mai importanti angajatori din economie.

Vaduva, 48 de ani, a fost numit la conducerea mamutului Tiriac Holding la inceputul acestui an, in cariera sa lucrand pentru Bear Stearns sau JP Morgan. El a inlocuit-o la conducerea grupului pe Anca Ioan. Cele mai importante businessuri ale grupului, cu afaceri totale de 0,9 – 1 miliard in 2007 sunt in zona de auto, servicii financiare si investitiile in real estate.

Vaduva adauga ca nu-l intereseaza ca angajatii pe care ii are in subordine sa fie prieteni unii cu alti, ci doar sa fie cat mai productivi, pentru a indeplini obiectivele pe care si le-a propus compania. "Nu am nevoie de prieteni la serviciu, ci de oameni competenti cu care sa pot lucra bine, ca sa ne putem lua salariile. Cu prietenii poti sa stai acasa sau in alta parte", mentioneaza seful Tiriac Holding.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.