Social 26 Martie 2009 12:10
Tavanul unei gradinite din cartierul bistritean Unirea s-a prabusit, miercuri dimineata, cu putin timp inainte sa vina copiii la cursuri, asa incat nimeni nu a fost ranit, transmite corespondentul NewsIn.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 5.00. O femeie de serviciu care aprindea focul intr-o alta sala a auzit o bubuitura puternica si, cand a intrat in clasa unde urmau sa vina copiii, a vazut jumatate din tavan la podea.
Potrivit inspectorului scolar general Mihai Muresan, de la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, cladirea era foarte veche, fiind o casa revendicata de fostii proprietari.

"Am cerut de multe ori sa se gaseasca o solutie la Unirea. S-au facut mici carpeli de-a lungul timpului, dar nu au fost de nici un folos. Nu are rost sa mai investim nici un leu acolo”, a declarat Muresan.

Pentru moment, cei 15 copii au fost trimisi acasa, iar de luni vor veni la gradinita in incinta Scolii Generale Unirea. ISJ a decis ca doua clase, a III-a si a IV-a, sa mearga dupa-amiaza la cursuri pentru ca dimineata sa fie libere salile pentru gradinita.

"Nu stiu daca se vor gasi bani pentru o noua cladire, dar eu cred ca sunt si alte solutii. De exemplu, elevii de gimnaziu ar putea fi mutati la oras, la o alta scoala. Nu sunt decat cativa kilometri intre cartierul Unirea si centrul orasului. In clasele odata eliberate, se vor putea face sali pentru gradinita”, a declarat Muresan.
Gradinita Unirea nu avea autorizatie sanitara de functionare pentru ca nu s-au putut face lucrari din cauza statutului sau juridic incert, cladirea fiind revendicata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.