Social 25 Martie 2009 03:20
Turnul cu clopot al Bisericii Negre se va deschide pentru public pentru prima oara in ultimii 150 de ani, cu ocazia „Zilei Clopotului“, care marcheaza un secol si jumatate de la sfintirea celui mai mare clopot mobil din tara, transmite corespondentul NewsIn.

„Ziua clopotului” doreste sa ii puna pe brasoveni fata in fata cu cel mai mare clopot mobil din Romania. Astfel, in premiera pentru Brasov, dupa un secol si jumatate in care el a putut fi doar auzit, turnul Bisericii va fi deschis spre vizitare pentru toti brasovenii si turistii doritori, intrarea fiind libera.

Biserica Evanghelica din Brasov, principalul organizator al manifestarii, estimeaza ca vizita unui grup de 10 persoane va dura circa 15-20 de minute. Clopotul va bate la ora 12.00, timp de zece minute, pentru a marca evenimentul, iar la orele 11.30 si 11.45 un ansamblu de alamuri va canta pe terasa turnului. La ora 12.30, in interiorul Bisericii Negre va vea loc un concert festiv care va cuprinde muzica de orga, corala, cantonete si va fi insotita de proiectii despre turnarea clopotelor si un scurt istoric al Bisericii Negre.

Cei care vor dori sa viziteze turnul vor avea la dispozitie doar ziua de vineri, dupa aceea urmand ca turnul sa fie inchis din nou pentru marele public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.