Social 25 Martie 2009 13:02
Mai putin de o luna ne mai desparte de Sarbatorea Pastelui, Invierea Domnului, potrivit Calendarului Crestin Ortodox, fiind sarbatorita in acest an pe data de 19 aprilie. Astfel ca, agentiile de turism si-au facut temele din timp, punand la dispozitie oferte de toate felurile si pentru toate buzunarele: de la excursii in Romania, in locuri unde traditia si obiceiurile pascale sunt pastrate cu sfintenie, la destinatii in afara tarii, pentru distractie si deconectare de grijile cotidiene.

Cat despre buget, firmele de turism au gasit de asemenea solutii pentru toate buzunarele, de la sejururi low-cost, la croaziere si vacante de lux.

Desi majoritatea oamenilor isi doresc sa petreaca Sarbatoarea Pastelui acasa, in familie, vizitatorii prezenti in numar mare la targul de turism au profitat de cele mai avantajoase oferte, dar si de gama larga a destinatiilor, imbratisand ideea unei escapade de cateva zile cu aceasta ocazie si chiar a unei vacante prelungite. Reprezentantii firmelor de turism s-au declarat multumiti la final, publicul fiind receptiv la ofertele pentru Paste, si in special la excursiile in tara.

"Atat Pastele cat si vacantele de vara s-au bucurat de mult succes si au fost depasite chiar si cele mai optimiste asteptari. Apetitul de calatorii se mentine iar turistul apreciaza ofertele si solutiile concrete ce usureaza achizitionarea vacantei in situatia mai speciala a acestui an. Targul de turism recent incheiat a demonstrat ca daca se doreste, se gasesc solutii de trecere a crizei. Oamenii nu renunta la calatorii, ci cauta firme proactive, care sa le vina in intampinare cu solutii", ne-a declarat Cristina Irimia, director de marketing J’info Tours.

"Ofertele Early Booking au facut mai tentante si pentru publicul roman rezervarile din timp pentru vacantele de Paste si pentru vara. Inscrierile din timp sunt o noutate pe piata romaneasca, iar aceste reduceri pentru vacantele cumparate din primele luni ale anului sunt astazi asociate cu criza economica. Desi efectele crizei economice pot fi combatute prin aceste discounturi consistente, ratiunea lor principala nu porneste din ingrijorarea sau disperearea agentiilor de turism ci dintr-un model de business sanatos si un comportament de cumparare eficient, practicat de ani buni in alte piete. Rezervarea din timp iti garanteaza locurile in statiunea si la hotelul ales, in perioada stabilita si iti pune ordine in agenda si chiar in prioritatile urmatoarelor luni. Vei stii exact cu cateva luni inainte cand ai nevoie de concediu, cat te va costa si vei avea timp destul sa strangi bani", a explicat Cristian C. Francu, CEO Klever Travel, apetitul pentru vacante al romanilor.


Unde mergem de Paste?

J’info Tours are cu aceasta ocazie o oferta speciala in Satul Simon, Bran, la Pensiunea Valea Argintilor. Locatia rustica, inspirata din viata crescatorilor de oi, este, potrivit reprezentantilor agentiei, perfecta pentru Sarbatorile Pascale. Atmosfera relaxanta imbina natura si traditiile, oferind liniste, cele mai gustoase bucate, dar si activitati si distractii specifice zonei, toate intr-un cadru natural autentic.

In afara tarii, J'info Tours vine de asemenea cu oferte interesante, precum Paste in Tara Sfanta-Israel
sejur spiritual de 7 nopti. Oferta include bilet de avion Bucuresti-Tel Aviv si retur, cazare cu demipensiune la hotel de 3 stele si excursii interesante conform programului, pentru preturi pornind de la 694 de euro. Alte destinatii incluse de reprezentantii J'info Tours in pachete tentante pentru vacanta de Paste sunt: Halkidiki, Cipru, Santorini, Barcelona.

Perfect Tour ne intampina cu oferte inedite pentru Sarbatorile Pascale. Dintre ofertele Perfect Tour in tara am remarcat excursii in Maramures. In schimbul pachetelor de 3-5 zile, la preturi incepand de la 195 de euro/persoana, turistii au ocazia sa petreaca un Paste traditional la pensiuni cu specific, intr-un cadru tipic maramuresenesc. Activitati ce dateaza din timpuri stravechi, mese festive specifice sarbatorilor si bineinteles Slujba de Inviere descriu sejururile traditionale.

Paste la Sambata de Sus, la poalele Muntilor Fagaras, in apropiere de Sfanta Manastire Brancoveanu, este o alta oferta potrivita pentru aceasta sarbatoare. La Gura Humorului, in apropierea manastirilor Voronet si Humor, se ofera, in aceasta perioada, programe de initiere in arta simbolurilor stravechi - mestesugul incondeierii oualelor de Paste. Colindele copiilor si vizitarea manastirilor completeaza atmosfera de sarbatoare din aceste locuri.

Cat despre excursii de Paste in afara tarii, Perfect Tour ne recomanda Sarbatori Pascale in Regatul Iordaniei, destinatie cu traditie in randul publicului. Desi o vacanta un pic mai costisitoare, reprezentantii Perfect Tour ne asigura ca locatia, bogata in istorie si religie, este cu adevarat potrivita pentru aceasta sarbatoare. Perfect Topur recomnada sejururi avantajoase din punct de vedere al pretului in Bulgaria, Praga, Lisabona.

Klever travel se axeaza pe sarbatori de Paste in stil romanesc-traditie, cozonaci, pasca si oua rosii - in Judetul Maramures, cu preturi incepand de la 355 ron persoana. Hotelurile si pensiunile pun la dispozitie pachete speciale: Maramuresul istoric sau Statiunea Botiza, locuri unde sarbatorile crestine sunt la ele acasa.

Klever Travel propune si sejururi in afara tarii. Pentru excursii la preturi avantajoase se numara sejur in Albena, 3 nopti in una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul Marii Negre, la pretul de doar 76 de euro/persoana sau oferta speciala in Tunisia, pentru lunile aprilie, cu preturi de la 166 euro.

O alta destinatie foarte cautata de romani cu ocazia Pastelui este Grecia. Oferta Klever Travel din "Leaganul Ortodoxiei" include pelerinaje la Muntele Athos, Meteora, Biserica Sfantul Dumitru din Salonic, ramanand una dintre cele mai frumoase si mai ieftine destinatii de litoral in aceasta perioada.

Pentru cei cu mai mult timp liber la dispozitie, iubitori de vacante exotice, dar si un buget mai mare pentru calatorii, Klever Travel recomanda Croaziera Royal Caribbean.

Alte oferte interesante pentru Paste:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.