Social 24 Martie 2009 14:41
Vicepresedintele Federatiei Nationale Miscare Comercial, Ion Molea, a declarat astazi ca sindicatele din sectorul feroviar nu vor negocia cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pana cand ministrul de resort, Radu Berceanu, nu va numi cei trei directori la companiile CFR.
"Sa vina Berceanu sa nominalizeze cei trei directori si abia dupa acest demers vom mai sta de vorba. Nu putem negocia cu directorii interimari", a spus Ion Molea.

La randul sau, presedintele Federatiei Nationale Feroviara Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Popa, a declarat pentru NewsIn ca in functie de discutiile de astazi cu oficialii Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), in cursul saptamanii va fi anuntat calendarul protestelor.

"Nu vom fi de acord cu disponibilizarile masive. In functie de discutiile de astazi, vom anunta caledarul protestelor" a declarat Gheorghe Popa.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat, vineri, sindicatele ca va reduce numarul personalului in sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR astfel: la CFR Marfa cu 5.949, la CFR Calatori cu 2.545 si la CFR Infrastructura cu 3.536.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis vineri de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructuri organizatiilor sindicale reprezentative prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul feroviar, astfel 5.949 la CFR Marfa si filialele ei, 2.545 la CFR Calatori si filialele, 3.536 la CFR SA si filialele ei , iar alti 109 salariati din cadrul SAAF, SFT, AFER si CENAFER.

Organizatiile reprezentative au fost invitate luni, la ora 12.30, la sediul ministerului pentrua discuta problematica referitoare la restructurarea feroviara cu directorii generali si subsecretarul de stat Constantin Axinia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.