Cocaina cu o valoare pe strada de 10 milioane de dolari a fost gasita de vamesi in Portul Constanta. Peste 100 de kilograme din cel mai scump drog se aflau in 98 de pachete ascunse intre saci cu faina. Marfa se afla incarcata pe vasul "Maersk Ahram" care este inregistrat sub pavilion panamez. Imediat dupa identificarea cocainei, cazul a fost preluat de ofiterii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Constanta. Acestia au demarat cercetarile impreuna cu procurorii. Pentru inceput, anchetatorii vor sa vada daca marinarii stiau despre cocaina. In acelasi timp oamenii legii vor sa stabileasca firma care urma sa beneficieze de containerele cu faina in care erau ascunse stupefiantele. Dupa toate probabilitatile, este vorba despre o companie din Brasov sau Cluj.

Din cauza faptului ca anchetatorii nu au putut pastra secretul total asupra capturii ar putea incomoda mersul investigatiilor. In general, Romania nu este o tara in care cocaina sa fie consumata la scara larga din cauza faptului ca acest drog este de patru ori mai scump decat heroina sau narcoticele sintetice. De asemenea, sunt rare si cazurile in care cocaina tranziteaza Romania spre Europa Occidentala. Aceasta este cea mai mare captura de cocaina efectuata de autoritatile de la Bucuresti.

In general, putinele droguri sud-americane care traverseaza Romania sunt transportate de "carausi", care le aduc direct din state producatoare ca Venezuela sau Columbia. Cel mai cunoscut caz de acest tip este cel in care a fost implicat si fiul vitreg al senatorului Dan Iosif. El facea parte dintr-o retea mai mare, care era condusa de doi africani.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.