Social 23 Martie 2009 05:39
Un vas comercial grecesc a fost atacat joi seara de pirati in Golful Aden. Titan, sub pavilion Saint-Vincent si Grenadine, care naviga intre Marea Neagra si peninsula coreeana cu o incarcatura de otel, a fost adus spre coasta somaleza.
Echipajul, format din 24 de persoane, printre care si trei navigatori romani, a fost capturat de atacatori. Autoritatile incearca in prezent identificarea rapitorilor. Este cel de-al treilea atac inregistrat in largul coastelor Somaliei de la inceputul acestui an, in toate cele trei cazuri navele sechestrate apartinand unor armatori de origine elena. In cele mai multe cazuri piratii au eliberat ostaticii dupa ce au primit o rascumparare consistenta. Au fost insa si cazuri care s-au soldat cu victime, comandantul unui vas grecesc pierzandu-si viata in ianuarie 2009 in timpul unui atac al piratilor. Cercetarile efectuate de serviciile speciale ale mai multor state care s-au confruntat cu cazuri de sechestru al navelor si echipajelor arata ca gruparile infractionale sunt extrem de bine organizate, dotate cu armament si ambarcatiuni rapide.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.