Social 22 Martie 2009 16:34
Politistii ieseni au intervenit, vineri noapte, in aplanarea unui conflict izbucnit intr-un club iesean intre doua clanuri interlope rivale, in urma scandalului un agent de paza fiind impuscat cu o arma neletala, iar alte opt persoane necesitand ingrijiri medicale, transmite corespondentul NewsIn.

"Acest conflict este unul cu cele mai multe victime din ultimii ani”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic coordonator al unitatii de primire urgenta la Spitalul “Sf. Ioan” din Iasi. Conform acestuia, persoanele aduse la spital, care au varste cuprinse intre 21 si 41 de ani, au in special fracturi in diferite zone ale corpului, cele mai multe la nivelul capului si membrelor.

“Dupa evaluare si stabilizare, multi dintre pacienti au necesitat explorari suplimentare la Spitalul de Neurochirugie. O pacienta, de 21 ani, cu plaga la nivelul antepiciorului stang, a fost operata de chirurgi”, a mai spus dr.Tudor Ciuhodaru.

In cazul agentului de paza ranit, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi a precizat ca acesta si-a pierdul ochiul drept.

Potrivit politistilor, in scandal au fost implicate mai multe de zece persoane, cel putin doua din acestea fiind arestate si ulterior eliberate de judecatori dupa un conflict asemanator, intre aceleasi clanuri, desfasurat in luna ianuarie, la un alt club iesean. In cazul scandalului de vineri noapte, insusi comandantul politiei municipale, Lucian Mursa, a venit la locul incidentului pentru a cerceta imprejurarile in care a izbucnit conflictul.

"S-a deschis o ancheta in colaborare cu Parchetul. Audierile au inceput inca de azi-noapte si continua si in prezent. Lucrurile sunt foarte grave, mai ales ca un astfel de conflict, in care s-a folosit de asemenea un pistol cu gaz si gloante de cauciuc, s-a desfasurat si la inceputul anului. Nu conteaza cate focuri de arma s-au tras. Noi avem imagini ale scandalului, stim toate persoanele implicate si vom lua masurile care se impun. Au fost folosite si bate pentru provocarea de rani"
, a declarat, sambata, comandantul IJP Iasi, comisar sef Liviu Zanfirescu.

Anchetatorii au precizat ca in conflict au intrat membri ai clanului Corduneanu cu un grup condus de Catalin Bacauanul, cele doua clanuri rivale disputandu-si suprematia in Iasi. Anterior, in februarie, doi membri ai clanului Corduneanu au fost arestati de politisti, insa judecatorii au stabilit cercetarea in stare de libertate. Poltistii ieseni afirma ca arestarile facute in luna februarie au stat la baza conflictului de vineri noapte. Principalele acuzatii aduse persoanelor implicate in acest caz sunt ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala grava, lovire, distrugere si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.