Social 22 Martie 2009 15:25
Preotii vor oficia slujbe specifice Postului Mare in fiecare zi de vineri in penitenciarele si spitalele din municipiile si orasele cuprinse in cadrul Eparhiei Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, transmite NewsIn.
Preotul Mircea Bupte, de la Sectorul social-filantropic al Episcopiei Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, a precizat ca, in fiecare zi de vineri, in Penitenciarul de maxima siguranta Arad si Penitenciarul Barcea Mare din judetul Hunedoara se oficiaza o slujba specifica Postului Mare, tinandu-se un cuvant de invatatura de catre unul dintre preotii slujitori, informeaza NewsIn.

"Tot in aceasta perioada, spitalele municipale si judetene din Arad, Deva, Hunedoara, Orastie si Petrosani beneficiaza de vizite pastoral-misionare realizate de preotii si credinciosii din localitatile respective, care impartasesc celor aflati in suferinta si celor care ii ingrijesc pe acestia cuvinte de mangaiere si de zidire duhovniceasca. Alaturi de preotii de spitale, preotii parohi vor oficia o slujba potrivita perioadei de post in care ne gasim. Prin aceste actiuni dorim sa le aratam credinciosilor nostri ca biserica are grija de persoanele aflate in dificultate“,
a declarat Mircea Bupte.

Programul de intensificare a slujirii liturgice in spitalele si penitenciarele din cuprinsul eparhiei are binecuvantarea lui Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, si se deruleaza prin Sectorul Social Filantropic al acestei eparhii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.