Social 22 Martie 2009 15:18
Zeci de bucuresteni din sectorul 1 au protestat, sambata, pe bulevardul Petrila, nemultumiti ca in cartierul Straulesti nu exista apa curenta, canalizare si gaz, in ciuda unui contract pentru lucrari de infrastructura incheiat in 2006.

Protestatarii au blocat, timp de cateva zeci de minute, iesirea din Capitala spre Targoviste. La fata locului au sosit jandarmi si politisti comunitari, pentru a preveni incidentele si pentru a facilita deblocarea circulatiei, relateaza NewsIn.

Locuitorii din zona sustin ca, in ciuda promisiunilor facute de edili in ultimii trei ani, nu a fost demarat niciun program pentru lucrari de infrastructura.

Potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 1, lucrarile la reteaua de apa si canal nu au inceput din cauza faptului ca municipalitatea a gestionat ineficient un contract incheiat in 2006. "Pentru cartierul Straulesti este, de cativa ani de zile, un contract semnat de Primaria Municipiului Bucuresti si o firma de constructii, contract ce treneaza din cauza unor probleme de expropriere. Primaria sectorului 1 este implicata in proiectul de reabilitarea a infrastructurii doar cu o parte de co-finantare, insa contractul este gestionat de Primaria Capitalei.

Problemele din acest cartier dureaza de foarte mult timp, iar Primaria sectorului 1 a facut numeroase solicitari pentru a cere gestiunea contractului. Date fiind intarzierile nepermis de mari, edilii sectorului 1 vor cere cat mai curand posibil rezilierea acestui contract. De aproape trei ani, Primaria sectorului 1 a solicitat preluarea acestui contract, insa nu s-a reusit. Primaria Capitalei a promis ca lucrarile vor incepe in aceasta primavara, insa, desi vremea permite inceperea lucrarilor, acest lucru inca nu s-a intamplat", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii Primariei sectorului 1.

Primaria Capitalei afirma ca lucrarile la reteaua de apa si canalizare nu au demarat din motive birocratice. "In primul rand, trebuie ca edilii sectorului 1 sa aprobe Planul Urbanistic Zonal necesar. Apoi, fondurilor necesare vor fi asigurate, in parte, de Banca Mondiala, in timp ce contributia municipalitatii va fi disponibila dupa aprobarea bugetului pe anul in curs. Noi am discutat cu cei de la Primaria sectorului 1, care cunosc situatia, inclusiv faptul ca trebuie sa aprobe Planul Urbanistic Zonal. Oricum, lucrarile in Straulesti vor incepe anul acesta", a declarat viceprimarul general Mircea Raicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.