Social 21 Martie 2009 11:06
Cinci persoane, intre care doi copii, au fost ranite, vineri dimineata, in urma unei explozii care s-a produs intr-o garsoniera din Caransebes, judetul Caras-Severin, informeaza NewsIn.

Cei doi copii raniti in explozia de la Caransebes au fost dusi la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, micutii avand arsuri pe mai mult de un sfert din suprafata corpului, iar adultii sunt asteptati sa ajunga la Clinica de arsi de la Casa Austria din Timisoara.

"Au fost adusi doi copii din Caransebes. Fetita are 11 ani, iar baiatul 10 ani. Fetita are arsuri pe 25% din suprafata corpului, in timp ce baiatul are arsuri pe 37% din corp, actualmente ei aflandu-se in sala pentru toaleta plagilor. Nu putem spune ca sunt in afara oricarui risc, pentru ca nu putem evalua in primele ore acest lucru. Ei vor fi tinuti sub observatie si va putem spune mai multe dupa 72 de ore. Copiii nu au afectate caile respiratorii”, a declarat corespondentului NewsIn medicul Mihai Gafencu.

Mai multe ambulante cu persoanele ranite in explozia de la Caransebes de vineri dimineata au sosit la Timisoara, copii fiind dusi la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, iar adultii sunt asteptati sa ajunga la Casa Austria, Clinica de arsi. Potrivit medicilor de aici, femeia este intr-o stare mai grava, cu arsuri pe 60% din suprafata corpului, pe maini, fata si abdomen.

Din primele cercetari reiese ca deflagratia soldata cu ranirea celor cinci persoane, s-ar fi produs din cauza unei scurgeri de gaze la o instalatie de incalzit.

Potrivit E.ON, in garsoniera in care a avut loc explozia a fost depistat un aparat alimentat cu gaze naturale (aragaz) care era montat ilegal. Potrivit primelor cercetari efectuate de catre echipele companiei, explozia a avut loc ca urmare a unei acumulari de gaze naturale in garsoniera dar, deocamdata, nu se cunoaste sursa acestei acumulari. E.ON a constituit o comisie tehnica care a demarat cercetarile pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acumularea de gaze naturale in garsoniera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.