Social 20 Martie 2009 17:46
Soferul vinovat de moartea fiilor presedintelui PSD Cluj, deputatul Vasile Soporan, a fost condamnat joi de Judecatoria Cluj-Napoca la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere

Sorin Marius Moldovan a fost judecat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Presedintele Judecatoriei Cluj-Napoca, judecatorul Vasile Grunea, a declarat joi pentru NewsIn ca Moldovan va avea o serie de obligatii si va fi verificat periodic de inspectorii Serviciului de Reintegrare de pe langa Tribunalul Cluj.

"El va trebui sa vina la intervale regulate sa anunte daca isi schimba domiciliu, nu poate parasi localitate fara sa anunte serviciul, trebuie sa faca dovada ca are un loc de munca si altele. Instanta l-a mai obligat la plata unor despagubiri catre spitalul la care au fost tratate partile vatamate”, a spus Grunea.

Judecatorul a mai amintit faptul ca, pe latura civila, familia Soporan si Sorin Marius Moldovan s-au inteles in ceea ce priveste despagubirile materiale datorate de inculpat si a avut loc o tranzactie intre ei.

Hotararea Judecatoriei Cluj-Napoca poate fi atacata cu apel in termen de zece zile, la Tribunalul Cluj.

Fii deputatului Vasile Soporan, Vasile Soporan (28 de ani) si Marius Soporan (21 de ani), au murit in dupa-amiaza zilei de 29 octombrie 2006, dupa ce autoturismul Renault condus de Sorin Marius Moldovan a intrat pe contrasens si a lovit frontal masina in care se aflau cei doi frati.

Accidentul a avut loc pe raza localitatii Valcele, pe E60. Cei doi barbati erau intr-o Dacia Logan, masina de serviciu a tatalui lor, care era si pe atunci deputat. In masina se mai afla sotia lui Vasile Soporan Jr., Bianca, dar si prietena lui Marius Soporan. Cele doua au scapat cu viata, insa au necesitat interventii cihrurgicale.

Procesul lui Sorin Marius Moldovan pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava a inceput la Judecatoria Cluj-Napoca in primavara anului 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.