Social 20 Martie 2009 17:38
Regizorul Razvan Georgescu, diagnosticat cu o tumoare cerebrala, va prezenta, pe 25 martie, de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR), documentarul "Testimonial", ce are ca tema conditia artistului care infrunta moartea.
"Testimonial" de Razvan Georgescu este o coproductie Romania-Germania-Finlanda, 2008. La eveniment va lua cuvantul si criticul de film Mihai Fulger.

Cele 90 de minute ale filmului prezinta povesti zguduitoare despre frumusetea din preajma sfarsitului si despre efectul curativ al artei. Diagnosticat cu o tumoare cerebrala maligna, regizorul abordeaza un subiect sensibil: moartea si creativitatea. Calatoreste de-a lungul continentelor pentru a arata cum infrunta artistii moartea.

Filmul a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun documentar la Festivalul Prix Europa, 2008, Premiul Special al Juriulului la Festivalul Documfest, Timisoara, 2008, si a fost nominalizat pentru cel mai bun documentar la Festivalul Banff World TV, Canada, 2008.

Razvan Georgescu (n.1965, Targu-Mures) a regizat, produs si editat numeroase emisiuni culturale si documentare in Germania si in Romania (ARTE, YDF, BBC, ZLE, TVR). Producator si coautor alaturi de Florin Iepan al filmului Decreteii. Nascuti la comanda. (2005), este membru Asociatiei Europene de Film Documentar EDN, al Asociatiei regizorilor de film documentar “agdok”, Germania si al asociatiei autorilor de film documentar din Romania DOCUMENTOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.