Social 19 Martie 2009 01:08
Suma alocata de la bugetul de stat pentru bursele studentilor de la UVT a scazut cu 16%. Tinerii sunt nemultumiti ca eforturile lor pentru a obtine rezultate bune sunt rasplatite mai prost decat anul trecut.

Studentii se bucura de fiecare banut pe care-l pot primi. Cei care reusesc sa obtina o bursa de studiu au putine alte venituri pentru ca nu pot sa isi gaseasca intre timp si un job.

„Sunt bineveniti banii, dar sunt destul de putini. Daca ar fi bursa intre 300 si 350 de lei ar fi perfect”, a spus Sorina Moraru, studenta bursiera. Statul acorda lunar 60 de lei pentru fiecare student care intra in categoria celor care primesc subventii de la stat.

La UVT sunt peste 9.000 de studenti la locurile fara taxa si pentru ei a fost alocata o suma lunara de 550 de mii de lei, fata de peste 640 de mii de lei primiti anul trecut. In acelasi timp, bursele din acest an sunt mai mici decat in anul universitar 2007/2008 pentru ca universitatea nu mai poate contribui cu bani.

„Anul trecut bursele au fost mai mari prin economiile facute de universitate. Ar fi trebuit acordate esalonat si am fi avut si anul acesta bani mai multi”, a spus prorectorul pe probleme financiare, Petru Stefea. Senatul UVT a aprobat recent sumele minime si mediile pana la care se poate acorda bursa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.