Social 18 Martie 2009 17:23
Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a stabilit ca berea din care a baut barbatul din Barlad care a ajuns in coma la spital continea acelasi insecticid care a fost identificat si in lichidul stomacal al pacientului, relateaza NewsIn

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui a precizat astazi ca rezultatele probelor la cutia de bere coincid cu rezultatul probelor de la Institutul de Medicina Legala Iasi, care a stablit prezenta unui insecticid carbamic - destinat tratamentului semintelor - in lichidul stomacal extras de la barbatul care bause berea.

"S-a stabilit clar ca este vorba despre aceeasi substanta toxica, urmeaza sa se stabileasca acum unde este folosit concret acest tip de insecticid si prin ce mod a ajuns in doza de bere. Exista posibilitatea ca insecticidul sa fi fost in cutia de bere inainte ca aceasta sa fie desfacuta, cat si aceea ca substanta sa fi fost introdusa in doza dupa ce recipientul a fost deschis”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Un barbat de 36 de ani a ajuns in coma la spitalul din Barlad, luna trecuta, la scurt timp dupa ce a baut bere la doza, cumparata de la un chiosc. Medicii au stabilit ca barbatul s-a intoxicat cu o substanta necunoscuta si au reusit cu greu sa il stabileze.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) si ai Inspectiei Sanitare de Stat Vaslui au demarat o ancheta. Inspectia Sanitara de Stat Vaslui a retras de la comercializare peste 5.000 de doze de bere din acelasi lot, care au fost repuse insa in vanzare dupa ce, in urma analizelor, s-a stabilit ca nu contin substante toxice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.