Social 18 Martie 2009 16:59
Deputatul PC Bogdan Ciuca, membru in subcomisia parlamentara pentru Codurile civil si de procedura civila, a apreciat ca legiferarea contractului prenuptial este straina atitudinii romanilor fata de casatorie si constituie, mai degraba, un contract comercial.

Bogdan Ciuca a anuntat ca grupul parlamentar al PSD+PC va sustine modificarea unor prevederi din proiectele de Cod civil si de Cod de procedura civila. Ciuca a apreciat ca ar trebui reconsiderata introducerea uniunii consensuale si a contractului premarital, dar o decizie va fi luata in urma unei consultari cu societatea civila. "Un contract prenuptial foarte strict aduce a contract comercial oneros ce cantoneaza viata de familie in zona aceasta (...) Aceste propuneri sunt discutabile si din punct de vedere al formularii, si din punct de vedere al realitatii noastre nationale, a atitudinii romanului fata de casatorie", a declarat, marti, Bogdan Ciuca, relateaza NewsIn.

Un punct de vedere similar a sustinut si deputatul PSD Cristian Dumitrescu, care a afirmat ca actualul regim al separatiei bunurilor intre soti in caz de divort este oricum o conceptie moderna. Dumitrescu a contestat introducerea contractului premarital pe motiv ca acesta nu vizeaza bunurile deja detinute, ci si regimul bunurilor pe care sotii urmeaza sa le dobandeasca.

Reprezentantii grupului social-democratilor si al conservatorilor au anuntat ca se vor consulta si cu reprezentantii mass-media pentru formularea pozitiei legate de aspectele ce-i privesc direct pe jurnalisti. Ciuca a afirmat ca exista prevederi excesive, cum ar fi distrugerea informatiilor pe care un jurnalist le are stocate pe calculator, daca exista o decizie judecatoreasca in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.