Social 18 Martie 2009 14:48
Politistii de frontiera din Giurgiu, in colaborare cu inspectori vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Giurgiu, au descoperit intr-un tir care transporta radiatoare din aluminiu din Turcia in Romania, peste 29.000 flacoane de parfum, susceptibile de a fi falsificate

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Giurgiu a anuntat astazu ca luni dupa amiaza, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un automarfar marca „Mercedes”, un roman in varsta de 45 ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, radiatoare din aluminiu din Turcia pentru o societate din Satu Mare, relateaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa al IJPF, la control, politistii de frontiera au constatat ca sistemul de siguranta al remorcii permite deschiderea usilor fara a fi afectat sigiliul vamal, iar cablul de prindere al prelatei era taiat si relipit.

„ Acest aspect a trezit suspiciuni cu privire la incarcatura TIR-ului. Astfel, s-a solicitat inspectorilor vamali din cadrul DJAOV Giurgiu pentru deschiderea mijlocului de transport si efectuarea, in comun, a unui control amanuntit. In interiorul automarfarului au fost descoperite sute de cutii de carton ce contineau peste 29.000 flacoane cu apa de parfum si de toaleta, purtand insemnele distinctive ale unor marci cunoscute („Chanel”, „Lancome”, „Armani”, „Bvlgari”,”Boss”, etc.), susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuala al acestora”, se arata in comunicatul de presa al IJPF Giurgiu.

Conform documentului, bunurile au fost retinute de catre autoritatea vamala, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.383/2003 si a Legii nr. 344 / 2005.

Totodata, soferul automarfarului este cercetat de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunilor de import de marfuri, purtand mentiuni false si folosirea de acte nereale la autoritatea vamala, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.