Social 18 Martie 2009 12:06
Compania Eco Power Energy Production construieste langa Ramnicu Sarat un parc eolian de 80 MW, investitie ce se ridica la circa 130 milioane de euro, a declarat agentiei NewsIn directorul general al companiei, Ioan Valer Man.

"Speram ca la sfarsitul anului sa fie pus in functiune. Parcul se intinde pe aproximativ 500 hectare. Vor fi peste 40 de turbine, pentru care vrem sa semnam un contract cu Vestas din Danemarca. Mai avem de luat cateva autorizatii", a mentionat Ioan Valer Man. Proiectul este dezvoltat in colaborare cu MA&D Power Engineering Romania, a precizat Man.

Potrivit acestuia, singur problema este intrarea in reteaua de transport de energie electrica, intrucat sunt cereri multe si capacitatea e prea mica.

De asemenea, directorul general al companiei a afirmat ca mai are in plan construirea a inca trei campuri eoliene de aproape 120 MW in total, in Dobrogea (langa Tulcea si Constanta).

In prezent, in Romania sunt instalate unitati cu o putere totala de numai 8 MW, din surse eoliene.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.