Un beneficiar cinstit al transferurilor de avere facute de Omar Hayssam" - astfel l-a caracterizat presedintele Basescu pe Mohamad Yassin, vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania. El a cumparat casa de pe str. Garlei a lui Hayssam, precum si un teren al acestuia, pe care le-a platit cu 1 milion de dolari. Pe numele romano-sirianului Yassin apar patru firme, care au un numitor comun: angajati zero, cifra de afaceri zero, rentabilitate zero. La International Eurocom Prod SRL, el apare asociat cu un alt sirian, fiecare cu cate 25 milioane lei. La sediul din str. Aviator Protopopescu, vecinii de bloc nu stiau nimic de existenta firmei.

La International Medical Center, Yassin este asociat cu un cetatean irakian si cu unul iordanian, fiecare cu cate 4.500 dolari, iar Yassin cu 1.000. La unul din telefoanele firmei ne-au raspuns niste fete vesele, care ne-au intrebat daca nu trecem pe la ele in ziua de salariu, lucru explicabil, avand in vedere ca firma apare cu datorii de 4,3 miliarde lei.

La un alt telefon, o voce de femeie, avand accent arabesc, ne-a spus ca acolo e casa particulara. In ceea ce priveste International Nova Consult de pe strada Elena Clucereasa, posesorul unei masini cu numar de la Ambasada Irakului ne-a informat, in engleza, ca "doctor Yassin nu mai e aici de trei luni." Tare aceasta firma, doar n-a bagat degeaba Yassin in ea 10 milioane lei: azi are capital propriu 184.000 lei, iar datorii de 26,7 milioane!

In fine, ultima firma, International Technical & Engineering Services, in care doctorul Yassin a investit 12 milioane lei, figureaza la aceeasi adresa cu precedenta, adica nu mai exista. In schimb, a lasat datorii de 4,6 miliarde lei dintr-un pretins comert cu produse textile. Una peste alta, dr.Yassin a investit in firmele sale din Romania 47 milioane lei si 1.000 dolari, lasand in urma gauri de aproape 9 miliarde lei. Am incercat sa luam legatura cu Yassin, dar la telefonul lui a raspuns un alt arab, care ne-a spus ca Mohamad Yassin lipseste din Bucuresti o saptamana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.