Nu demult (16 mai 2005) am dezvaluit modul prin care fostul ministru al Apelor, Aurel Constantin Ilie, a reusit sa puna mana pe Aquaproiect SA si tot ce inseamna contracte in acest domeniu, mai ales prin capusa Apa Proiect SRL, cu doar cinci angajati (in ultimii doi ani Apele Romane au decontat lucrari de 57 milioane de dolari). Atat fostul ministru, cat si Vradicor (societatea care a castigat licitatia) nu proiectarea o vizau in mod expres la Aquaproiect SA, ci terenurile si cladirile.

Oamenii fostului ministru au lucrat din greu pentru a impinge Aquaproiect SA in faliment si pentru a-i readuce sotia in sistem (dna Leontina Ilie, incepand cu '90, a lucrat zece ani ca functionar bancar).
Iata, am descoperit ca Aquaproiect SA a avut si alte capuse ("Aqua Proiect SRL 2000", "Hidromed" si "Promero"), mai ales in perioada privatizarii, dar si inainte ca Apa Proiect SRL si Leontina Ilie sa preia actiunile institutului cu scopul evident de a simula concurenta si de a diminua cota de piata a unicului institut de proiectari in hidrotehnica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.