Salariatii Casei de Economii si Consemnatiuni ameninta ca peste o saptamana vor "pune lacat" la ghisee, daca nu ajung la o intelegere cu conducerea societatii si cea a Ministerului de Finante. Pe de o parte, salariatii cer lefuri mai mari, considerand ca au cele mai mici salarii din sistemul bancar. Pe de alta parte, ei sunt nemultumiti ca administratia si Ministerul Finantelor vorbesc de disponibilizarea a 1.500 de posturi, dar nu prezinta planul de restructurare pe care se bazeaza aceste posibile concedieri.

"Pregatesc terenul pentru privatizare. Daca vor sa disponibilizeze oameni, sa spuna de unde, cati si ce pun in loc", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Ioana Onofrei, reprezentantul salariatilor CEC. Casa de Economii si Consemnatiuni are putin peste 9.000 de salariati.

"La semnarea noului contract colectiv, ni s-a cerut sa includem o prevedere legata de acordarea de plati compensatorii", spune liderul sindical. Sindicatul si administratia nu s-au inteles nici in privinta numarului acestora. "Noi am cerut 12 salarii pentru angajatii cu vechime intre 15 si 20 de ani si 15 lefuri pentru cei cu vechime mai mare, in timp ce administratia accepta doar 9 respectiv 12 salarii compensatorii", a explicat Ioana Onofrei.

La CEC, salariul mediu este de 6 milioane de lei brut. Angajatii au solicitat pentru anul acesta o majorare cu 20%, impartita in doua transe: 10% de luna aceasta si restul din decembrie. Administratia a acceptat o marire a salariilor cu 10% din luna iunie, dar pentru a doua majorare a lefurilor nu este de acord decat cu 5 procente si numai in anumite conditii. Vasile Ifrim, vicepresedintele CEC, ne-a spus ieri ca "deocamdata nu are nici un comentariu legat de cererile salariatilor grupati in sindicat".

Oficialii CEC asteapta rezultatul medierii care are loc in aceste zile la Ministerul Muncii, a spus acesta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.