Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o avertizare hidrologica catre 27 de prefecturi din tara, care prevede cresteri ale debitelor raurilor ca urmare a ploilor torentiale prognozate. Hidrologii spun ca pot fi depasite cotele de inundatii in bazinele hidrografice ale raurilor Viseu, Iza, Tur, Lapus, in bazinele superioare ale raurilor Crasna, Barcau si Crisuri, pe cursurile superioare ale Ariesului, Begai, Timisului si Cernei, dar si pe unele rauri din sud-estul tarii, in bazinele hidrografice Trotus, Putna, Buzau, Prahova.

De asemenea, se prevede depasirea cotelor de atentie pe unele rauri din bazinele hidrografice Tarnava Mica, Tarnava Mare, cursurile mijlocii ale raurilor Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Oltul mijlociu, Jiul superior si mijlociu, bazinele superioare ale Argesului, Dambovita si Ialomita, in bazinele superioare ale Somesului, Sucevei, Moldovei si Bistritei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.