Social 16 Martie 2009 01:38
Cei doi colonei in rezerva condamnati la 20 de ani inchisoare pentru instigare la omor calificat in cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu in 1985 nu mai fac inchisoare: Mihail Creanga a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Rahova in mai 2008, iar Tudor Stanica a fost in detentie doar un an si jumatate.

In rest, a stat acasa, obtinand de opt ori intreruperea executarii pedepsei din motive medicale grave si din cauza de "ganduri negre" si incapacitate de a numara "corect, invers, de la 100, din 7 in 7", dupa cum arata raportul comisiei de experti legisti de la INML, condusa de dr. Valentin Iftene. Stanica si Creanga au fost acuzati ca l-au instigat pe detinutul Marian Clita sa-l omoare in bataie pe Ursu, aflat in arestul DCPM pentru ca l-a criticat pe Ceausescu intr-o scrisoare trimisa postului "Europa Libera". Clita a fost si el eliberat conditionat pentru buna purtare, in mai 2008.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.