Social 15 Martie 2009 13:00
Sibiu va fi cuprins de imbratisari astazi, de la ora 14. Peste 20 de elevi si studenti entuziasti vor sa aduca zambetul pe chipurile sibienilor... Cum? Cat se poate mai simplu: printr-o simpla imbratisare.

"Sa facem lumea mai buna cu o simpla imbratisare!". Acesta este sloganul campaniei incepute astazi (n.r. 14 martie 2009) de la ora 14, in Sibiu, de Monica Maria-Cristina Popa si de Sebastian Tavala, doi tineri entuziasti, iubitori de frumos si plini de dorinta de a face lumea mai buna.

Ideea ii apartine lui Sebastian, fotograf impatimit si elev in clasa a XI-a la Licelul de Arta din Sibiu.

“Ideea de free hugs o stiu de aproximativ 2 ani, de cand am vazut prima oara clipul de pe youtube cu un tip din australia care a inceput totul. Iar anul acesta, la Carnavalul din Venezia am testat-o si mi-a placut mult”, declara Sebastian Tavala pentru 9AM.

La intoarcerea de la Venetia, unde a fost plecat pentru pregatirea unei noi expozitii de fotografie suport pentru cartea lui Alessandro DeMarco, 'Il minimondo', Sebastian si-a pus la avatar sigla 'FREE HUGS' si un statuss pe masura.

“Deoarece mi-a fost dor de prieteni si mi-ar fi placut sa-i pot imbratisa pe toti atunci cand m-am intors, am cautat pe net o poza ca sa am la avatar. Monica, o fata pe care o stiu doar de pe Hi 5, mi-a spus ca mi-am pus un statuss fain si eu i-am spus ca m-ar tenta sa fac o campanie in acest sens”, povesteste Sebastian, cum a inceput campania.

“Asa ca am anuntat cativa prieteni care la randul lor au anuntat alti prieteni si asa a inceput totul”, a adaugat liceanul.

Desi modalitatile de promovare pentru campania “FREE HUGS” din Sibiu au fost excusiv legate de internet, mass-uri si post-uri pe bloguri, cei doi tineri au reusit sa mobilizeze alte 12 persoane din Sibiu si 10 din Cisnadie. La marsul imbratisarilor au mai confirmat prezenta 30 de elevi de la Liceul “Gheorighe Lazar” din Sibiu si postul de televiziune Antena 1.

Monica, unul dintre organizatorii marsului si studenta in anul I la psihologie la Universitatea Alma Mater din Sibiu, doreste ca pe langa aducerea unui zambet pe chipul sibienilor, sa faca un studiu despre inlaturarea barierelor dintre oameni.

“Am ales psihologia deoarece doresc sa poat trece de barierele firescului, pentru a ma putea cunoaste pe mine si pe cei din jur. Doresc ca in urma marsului sa fac un studiu de caz pe aceasta tema”, a declarat Monica pentru 9AM. Ea spera ca in timpul marsului, sa poata inlatura limitele dintre oameni, sa faca lumea in care traim mai omogena si mai buna.

Cei doi organizatori, Sebastian si Monica, doresc ca aceasta campanie sa capete amploare si sa devina una anuala.

“Am ales data de 14 martie pentru ca pica intr-o sambata si o sa fie mai usor sa ne adunam mai multi si sa avem oameni pe strazi ca sa ii putem lua in brate”, a spus Sebastian Tavala. “In urma campaniei astept sa vad mai multe zambete si sper ca “FREE HUGS” sa devina o campanie anuala la Sibiu. [...] Vom incerca sa acoperim cat mai multe zone din Sibiu”, a adaugat acesta.

Punctul de plecare pentru participantii la marsul imbratisarilor este Piata Mare din Sibiu (“la colivie”), de la orele 14.

Campania "FREE HUGS" este o miscare sociala care presupune oferirea de imbratisari 'gratuite' strainilor in locuri publice. "FREE HUGS" a fost conceputa in 2004 de australianul cunoscut sub pseudonimul de "Juan Mann", iar din 2006 a capatat amploare mondiala, datorita clipului formatiei australiene, Sick Puppies.

O campanie similara a mai fost organizata in Sibiu pe 1 Decembrie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.