Social 14 Martie 2009 18:16
Romania a urcat pe podiumul Skills@Work Challenge in finala din Sofia, Bulgaria, prin Alberto Manca, elev de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Competitia a reunit elevi de 15 – 18 ani din Europa si Asia si a reprezentat ultimul test pentru tinerii romani alesi in fazele locale si finala nationala.

Evenimentul din 11-13 martie a reunit 60 de elevi din 10 tari participante, care si-au folosit creativitatea si spiritual antreprenorial pentru a concepe o solutie de e-government care serveste cetatenii si mediul de afaceri. Grupele de lucru, formate aleator, au prezentat propunerile lor in fata juriului, castigatoare fiind echipa in care elevul roman a contribuit la conceperea unui serviciu care transfera online atat votul, cat si campania si comunicarea dintre candidati si electorat. Al doilea elev roman care a castigat un premiu este Andreea Zoderu, de la Colegiul National Costache Negruzzi din Iasi, care a primit, impreuna cu colegii ei, premiul pentru munca in echipa.

Participarea elevilor din Romania la finala Skills@Work Challenge a fost sprijinita de Microsoft Romania prin acordarea unor burse.

Skills@Work Challenge este un program competitional desfasurat de Junior Achievement Romania si British Council si se adreseaza in special elevilor din invatamantul profesional si tehnic. Scopul acestor competitii este incurajarea unei gandiri orientate spre business si solutii concrete, dezvoltarea abilitatilor relevante (comunicare, munca in echipa, creativitate), dar si aportul de inovatie pe care evenimentul il poate adduce partenerilor.

In Romania, programul a debutat in anul scolar 2008 – 2009 cu trei faze locale – Cluj (15 – 16 ianuarie), Iasi (24 – 25 ianuarie) si Bucuresti (21 februarie) – urmate de finala nationala, gazduita de catre Grupul Scolar Nichita Stanescu din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.