Social 13 Martie 2009 17:32
Violenta impotriva femeilor si a fetelor este departe de a fi un fenomen banal sau lipsit de importanta si este prezent pe fiecare continet, in fiecare tara, in fiecare cultura, luand forme diferite, uneori controversate, fiind o practica atat de adanc inradacinata incat devine uneori invizibila, atrage atentia ARTEMIS-Asociatia Femeilor Impotriva Violentei.
Cea mai obisnuita forma de violenta prin care trec femeile este violenta fizica; aceasta conduce la mutilari sau decese, aceste consecinte fiind evidente. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii intre 40% si 70 % dintre femeile ce au fost victime ale crimelor infaptuite in tari precum Australia, Canada, Israel, Africa de Sud si SUA au fost omorate de partenerii lor de viata; in Columbia, la fiecare sase zile o femeie este omorata de fostul sau actualul partener de viata.

Potrivit 9am.ro, in perioada 2004-2008, totalul victimelor violentei in familiile din Romania, a ajuns la aproximativ 44.300 de cazuri, dintre care 633 de femei au decedat.

Pentru ca efectul violentei asupra vietii femeilor este unul devastator, AFIV ARTEMIS incurajeaza implicarea in combaterea abuzului si a violentei. Fiecare dintre noi doreste sa traiasca intr-o lume mai buna, mai curata si mai putin violenta si fiecare poate sa-si aduca contributia.

Criza financiara spune DA violentei impotriva femeilor!

AFIV ARTEMIS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care ofera servicii specializate in cazurile de violenta fizica si/sau abuz sexual (consiliere psihologica, evaluare psihologica, informare, asistenta sociala), precum si servicii de prevenire a violentei (sensibilizarea populatiei privind violenta impotriva femeilor si abuzul asupra copiilor; activitati educative in scoli).

Principalele obiective ale asociatiei sunt: promovarea drepturilor persoanelor victime ale oricarei forme de violenta; promovarea masurilor necesare combaterii violentei; asistarea pe plan psihologic-social-juridic a persoanelor care sufera de pe urma violentei; schimbarea mentalitatii in ceea ce priveste violenta, facilitarea comunicarii intre profesionistii care vin in contact cu victimele violentei; activitati de evaluare psihologica.

Asociatia poate fi sprijinita de fiecare din noi, redirectionand cei 2% din impozitul anual si investind astfel in munca si interesul pe care il afirma echipa AFIV ARTEMIS de a face o lume mai sigura si mai frumoasa, pentru fiecare din noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.