Social 13 Martie 2009 17:11
Orele de dirigentie de la liceu se vor scoate din programa scolara obligatorie, urmand ca activitatea dirigintelui sa cuprinda organizarea unor intalniri extracurriculare, la care sa participe specialisti din diferite domenii de interes, excursii si sedinte cu anumiti elevi sau parinti.

"Am decis ca orele de dirigentie pot fi scoase din programa scolara obligatorie, pentru ca nu este nevoie sa stea toata clasa daca sunt probleme cu cativa elevi, pot sa ramana la scoala elevii respectivi si, eventual, parintii acestora. La fel, se poate face consiliere prin activitati extracurriculare la care sa fie invitati psihologi, politisti si alti specialisti din diverse domenii, se pot organiza excursii si intalniri de acest fel", a precizat pentru NewsIn presedintele executiv al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Theodor Firtolea, dupa discutiile de astazi dintre sindicalisti si reprezentantii ministerului Educatiei, pe baza restructurarii programului obligatoriu al elevilor de liceu.

Prin scoaterea din programa scolara obligatorie a orelor de dirigentie, se reintroduce ora de istorie la clasa a XII-a, la liceele tehnologice. Geografia va ramane de asemenea in programa clasei a XII-a in cadrul acestor licee.

La minister, in cadrul intanirii cu sindicatele, s-a mai discutat despre programa scolilor speciale, la care se pastreaza si orele de practica si cele de limbi straine pentru elevii care au aptitudinile necesare pentru a urma astfel de cursuri.

In ceea ce priveste programa de educatie fizica, s-a introdus o prevedere prin care elevii, indiferent de talentul sportiv, sa fie incurajati sa faca parte din ansamblurile sportive.

Ministerul Educatiei a redus programa scolara de la 33-37 de ore, la 29-32 de ore, in functie de tipul de liceu, cele mai multe ore fiind in clasele intensive si la filiera vocationala. Prevederile sunt aprobate prin ordin de ministru si vizeaza anul scolar 2009-2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.