Social 13 Martie 2009 14:13
Primaria sectorului 5 a acordat, prin licitatie, trei contracte pentru reabilitatea infrastructurii si amenajarea de parcari, in valoare totala de 38,9 milioane lei, firmei Dioma International SRL, care apare cu datorii de peste 30 de milioane de lei in actele Ministerului de Finante.

Potrivit site-ului guvernamental de licitatii publice, doua dintre contracte vizeaza lucrari de infrastructura si au valoarea cumulata de 29,2 milioane lei, iar cel de-al treilea, in valoare de 9,7 milioane lei, se refera la constructia a 6.000 de parcari de resedinta, relateaza NewsIn.

Acestea nu sunt primele contracte castigate in sectorul 5 de Dioma International SRL. Anul trecut, aceeasi firma a castigat un contract de 97,23 milioane de lei privind reabilitarea infrastructurii stradale.

Firma Dioma este detinuta, in proportie de 90%, de omul de afaceri Dumitru Marin, despre care presa a relatat, in 2003, ca a facut afaceri dezavantajoase pentru Primaria sectorului 5.

Dioma a avut, in 2007, o cifra de afaceri de 40,5 milioane lei si un profit de 1,18 milioane lei, conform cifrelor pe 2007 existente la Ministerul Finantelor. Firma are datorii de 30,69 milioane lei, dar si facturi neincasate care totalizeaza 9,15 milioane lei.

Reprezentantii Primariei sectorului 5 nu au facut niciun comentariu privind contractele date firmei Dioma.
Contracte castigate de Dioma nu sunt singurele atribuite, in ultimele luni, de edilii sectorului 5.

Administratia Domeniului Public sector 5 a anuntat mai multe lucrari de infrastructura ce privesc atat reabilitarea drumurilor, cat si lucrari de apa si canal. Firma Straco Grup a castigat doua contracte de 22,9 milioane lei, SC Colas Drumuri -tot doua contracte, in valoare de 18, 9 milioane lei, Tehnologica Radion - un contract de noua milioane lei, SC Imob Luxcenter SRL - un contract de 16,1 milioane lei, iar SC Ghecon Construct SRL - tot un contract, in valoare de sapte milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.