Social 12 Martie 2009 10:30
Mai multe persoane au fost retinute si urmeaza a fi prezentate astazi instantei pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, in cazul permiselor auto frauduloase de la Covasna

Cercetarile in cazul permiselor de la Sfantu-Gheorghe continua si astazi, in cursul noptii de miercuri spre joi fiind audiate 17 din cele 19 persoane invinuite.

Surse oficiale din randul anchetatorilor au declarat pentru NewsIn ca toate persoanele cercetate raman in atentia lor, iar persoanele retinute pana in prezent vor fi prezentate joi Tribunalului Covasna cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

„Cert este ca toti raman in continuare in atentia noastra, niciunul nu este scos de sub urmarire. Cativa vor fi prezentati astazi Tribunalului Covasna, cei retinuti, pentru propunere de arest preventiv. Cei mai multi au interdictie de a parasi localitatea sau tara”, a declarat sursa citata.

Seful DGA Covasna, comisarul Manuela Popescu, a declarat miercuri ca 19 persoane sunt cercetate in cazul permiselor auto si inmatricularilor din Covasna.

Persoanele anchetate sunt puse sub invinure pentru luare de mita si fals. Printre cele 19 persoane anchetate se afla 5 agenti din cadrul serviciului de Permise Auto si Inmatriculari Covasna, un angajat al primariei Sf.Gheorghe si un subofiter ISU Covasna, iar restul sunt civili.

Biroul Anticoruptie Covasna a efectuat ieri 22 de pechezitii domiciliare si una la sediul Serviciului de Permise, in baza unor autorizatii emise de Tribunalul Covasna. Cercetarile vizau modul de inmatriculare si modul de obtinere a permiselor in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculari Covasna.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculari Vehicule din cadrul Prefecturii Covasna sunt 11 angajati, dintre care unul este seful serviciului.

Printre cele 19 persoane anchetate se afla si un subofiter ISU Covasna. Inspectorul sef Gyorgy Alfons a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, ca nu avea cunostinta despre faptele pentru care este invinuit subordonatul sau si ca a aflat in aceasta dimineata despre actiunea DGA. "Este vorba despre un subofiter pe functie de executie. Nici nu stiu in ce este implicat si pentru ce este cercetat. A fost ridicat dimineata cu mandat de aducere de catre DGA”, a declarat Gyorgy Alfons.

Seful Biroului DGA Covasna, Manuela Popescu, a declarat, miercuri, ca 19 persoane sunt cercetate in cazul permiselor auto si inmatricularilor din Covasna. Dintre aceste persoane, cinci sunt agenti de politie angajati la Serviciul de Permise si Inmatriculari Covasna, unul este angajat al Primariei Sfantu Gheorghe, posibil al Biroului de Taxe si impozite locale, dar a carui activitate infractionala documentata nu implica activitatea primariei, unul este subofiter la Inspectoratul pentru Situatii de urgenta (ISU) Covasna si restul sunt civili.

Prsedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca pe viitor ar fi bine ca la asemenea evenimente, in faza in care pot fi anuntate public, sa fie informat si presedintele CJ. "Am aflat dimineata din presa. Stiu ca nu este vorba despre o institutie din subordinea CJ, ci un oficiu din subordinea Prefecturii, dar pe viitor ar fi bine ca la asemenea evenimente sa fie informat si presedintele Consiliului Judetean, intrucat este vorba de o chestiune de interes public", a spus Tamas Sandor.

Biroul Anticoruptie Covasna efectueaza 22 de pechezitii domiciliare si una la sediul Serviciului de Permise, in baza unor autorizatii emise de Tribunalul Covasna. "Sunt in curs de desfasurare 23 de perchezitii domiciliare in baza unor autorizatii emise de Tribunalul Covasna intr-un dosar penal a carui cercetare se desfasoara de catre Tribunal privind modul de inmatriculare si modul de obtinere a permiselor in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculari Covasna”, a declarat sefa Biroului Anticoruptie Covasna, Manuela Popescu.

Seful Serviciului de Permise Covasna, Eugen Deaconu, a declarat ca suspiciuni sunt, dar deocamdata nu au date concrete, afland de ancheta DGA in aceasta dimineata. "Azi dimineata, cand am venit la serviciu, DGA a prezentat mandatul de perchezitie si atat”, a declarat Deaconu. Potrivit acestuia, cand a existat vreo suspiciune de neregula la permise, a atras atentia intregului colectiv.

In prezent, activitatea Serviciului este suspendata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.