Social 12 Martie 2009 01:51
Bucurestenii isi uita bunul-simt acasa cand circula cu mijloacele de transport in comun. Imbrancelile, ridicarea tonului, jignirile si injuraturile sunt intalnite zilnic in autobuz, tramvai sau metrou.

Blocarea coborarii calatorilor din autobuz de catre cei care vor sa urce este cel mai cunoscut „ambuteiaj” din statiile Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

„Parca suntem in filmele cu prosti! Este evident ca nimeni nu mai poate face o miscare atunci cand toti vor sa intre si sa iasa pe aceeiasi poarta. Dar n-ai cui cere sa gandeasca un pic atunci cand sunt grabiti”, a spus ieri o studenta de la ASE, care astepta autobuzul 300 la Piata Romana.

Lupta pentru loc

Totul se petrece insa si pentru castigarea marelui premiu: locul pe scun. Iar, pentru asta, tineri, batrani sau copii se izbesc si imping in stanga si in dreapta. “Daca nu ma grabesc acum, nu mai prind loc!”, a spus, ieri, o tanara la urcarea in autobuzul 226, tot din statia Piata Romana.

Nici pensionarii nu se opresc de la a-si cere drepturile nu tocmai politicos, in fata tinerilor care au ocupat un loc. “Ea e tanara, poate sa stea si in picioare, mai ales ca tinerii din ziua de azi nu au un pic de respect”, i-a raspuns fetei o batrana.

Scari rulante blocate

A ajuns o obisnuinta si “barajul” de la usile din metrou. Atunci cand ajunge metroul intr-o statie aglomerata, nimeni nu mai poate face nicio miscare.

Pana inteleg ca unul dintre ei tot trebuie sa faca loc, timpul de sosire a trenului in urmatoarea statie creste. Inexplicabil este faptul ca, in timp ce usile sunt blocate de pasageri, culoarul din metrou este mai mereu liber.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.