Social 12 Martie 2009 14:13
Politistii de frontiera aradeni au trimis spre expertizare mai multe tablouri, oglinzi si piese de mobilier susceptibile a face parte din Patrimoniul National Mobil, depistate in interiorul unui automarfar condus de un cetatean roman.

Marfa a fost descoperita la inceputul acestei luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, intr-un autotren condus de Constantin P., de 41 ani, care efectua un transport pe ruta Romania-Italia.

"La controlul de frontiera asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit 30 de colete de diferite dimensiuni in care se aflau 17 tablouri, doua oglinzi si sapte piese de mobilier, pentru care nu avea certificat de export in conformitate cu prevederile Legii 182/2000 modificata“, a precizat agentul Mihaela Les, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad, potrivit NewsIn.

In cadrul primelor cercetari, politistii de frontiera au stabilit ca obiectele apartin cetateanului italian Piero R. Pentru ca obiectele respective nu erau insotite de certificat de export eliberat de Directia Cultura Culte si Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor si sunt susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural National, s-a constituit o echipa de specialitate, in vederea expertizarii bunurilor.

Totodata, deoarece cetateanul roman nu avea documente legale pentru nici unul dintre bunuri, va fi cercetat pentru scoatere peste frontiera de bunuri culturale mobile fara certificat de export pentru bunuri de patrimoniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.