Social 11 Martie 2009 12:55
Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a amanat pentru data de 25 martie analizarea lucrarii inspectorilor in cazul judecatoarelor Simona Iordanescu de la Tribunalul Bucuresti si a Marioarei Dumitru de la Curtea de Apel Pitesti.

Decizia de amanare in cazul Iordanescu, acuzata de atitudine nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, a fost luata deoarece judecatoarea a depus la CSM o adeverinta in care se arata ca este internata in spital pana la data de 20 martie, in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale, relateaza NewsIn.

Tot miercuri, a fost programata dezbaterea pe marginea abaterii disciplinare savarsite de judecatoarea Marioara Dumitru de la Curtea de Apel Pitesti, acuzata de inspectorii CSM de "interventie pentru solutionarea unor cereri ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii". Nici acesta situatia nu a fost luata in discutie, deoarece magistratul a facut o cerere de amanare in vederea pregatirii apararii.

Judecatoarea Iordanescu a facut de altfel o cerere de pensionare in urma cu o saptamana, cerere de care membrii CSM au luat act. Magistratul bucurestean a intrat in vizorul inspectorilor Consiliului dupa ce a facut scandal, in luna noiembrie 2008, in timpul procesului lui Csibi Istvan, aducand acuzatii grave colegilor de breasla.

Simona Iordanescu a spus in sala de sedinta ca este nemultumita pentru ca un complet de judecata de la Tribunal i-a respins cererea de abtinere in dosarul Csibi Istvan, in care omul de afaceri este acuzat de infractiuni grave.

Magistratul a adaugat ca „numai un handicapat mintal putea sa ia o astfel de decizie” si a sustinut ca a fost „lucrata” din interior, iar in momentul in care i-a fost repartizat acest dosar o colega i-ar fi spus ca „ai fost potcovita cu Csibi Istvan”. Apoi a spus ca „asta inseamna ca mie trebuie sa mi se faca ceva” si ca trebuie sa fie inteleasa „cu ce se lupta”. „Fiind sagetator, care e jumatate om, jumatate cal, deci centaur, nu m-a jignit”, a adaugat judecatoarea. Dupa aceea, Iordanescu a precizat ca a venit la serviciu ”pentru a le arata lor” ca nu se sperie daca dosarul va cadea pe umerii ei si ca e puternica.” Am zis ca vin si moarta la serviciu si le-am aratat ca pot”, a declarat judecatoarea, dupa care a exclamat „Ce porcarii se fac aici!”.

„In momentul in care nu esti in haita, devii incomod”, a mai spus judecatoarea, precizand ca la locul de munca ea isi face treaba, nu vine sa se imprieteneasca cu colegii. Apoi, cand avocata lui Csibi Istvan a spus ca oricum decizia finala in acest dosar o va lua Curtea de Apel, magistratul a afirmat ca stie cum au promovat judecatorii de acolo. Dupa spusele judecatoarei, omul de afaceri, avocatii si alti oameni din sala au aplaudat.

CSM a anuntat, pe 12 ianuarie, ca s-a autosesizat in cazul Marioara Dumitru, judecator la Curtea de Apel Pitesti, acuzata ca si-ar fi inscenat un accident, pentru a nu plati reparatiile la masina sa gasita lovita.
Intr-un comunicat remis atunci, se preciza ca CSM s-a autosesizat si, in situatia in care se va stabili ca faptele semnalate nu au natura penala, vor fi demarate cercetari sub aspect disciplinar de catre Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Efectuarea cercetarii penale este, insa, atributul exclusiv al organelor de urmarire penala, se arata in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit unor surse judiciare, judecatoarea si-ar fi gasit masina lovita si, pentru ca nu avea asigurare, trebuia sa achite banii pentru reparatii. Dar, spun aceleasi surse, magistratul si-ar fi inscenat un accident, pentru a nu plati, luandu-i drept complici pe un primar si un agent de politie.

Procurorii au ajuns la acest caz in timpul cercetarilor privind in dosarul permiselor auto din Arges.
Dosarul judecatoarei a ajuns la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit Parchetului General, patru persoane sunt urmarite penal in acest caz, printre care se afla si primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, in timp ce Marioara Dumitru estte urmarita penal pentru fals in declaratii, complicitate la fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.