Social 10 Martie 2009 11:49
Un barbat din comuna Bala-Mehedinti a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost impuscat in abdomen, in noaptea de luni spre marti, de un paznic de vanatoare, transmite NewsIn.

Barbatul, impreuna cu un alt localnic, a fost surprins de un paznic pe fondul de vanatoare din comuna, desi sezonul de vanatoare este inchis de la 1 martie pana la 15 mai.

"Ofiterul de serviciu de la I.P.J. Mehedinti a fost sesizat prin apelul de urgenta 112, de Caruntu Constantin, din comuna Bala, judetul Mehedinti, despre faptul ca, pe fondul de vanatoare din comuna, doi indivizi au fost surprinsi la braconaj cinegetic de catre acesta, iar, dupa somatia legala, indivizii au fugit in padure”,
a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Mehedinti, inspectorul Nicolae Lohon.

Directorul Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Mehedinti, Nicolae Popa, spune ca paznicul de vanatoare a procedat conform legii, in sensul ca a facut uz de arma de serviciu, marca AKM, calibru 7,62 mm, tragand un foc in plan vertical, dupa care cei doi indivizi si-au continuat fuga, moment in care a executat doua focuri in plan orizontal, cei doi nefiind insa prinsi. Cateva ore mai tarziu, oamenii legii au reusit insa sa dea de urma celor doi braconieri. La Spitalul din Motru, judetul Gorj, s-a prezentat C.
Valentin, de 50 ani, din comuna Bala, condus de sotia sa, care a fost diagnosticat cu plaga impuscata.
Barbatul a fost transportat la sectia de urgente a Spitalului Judetean din Targu Jiu unde a suferit o interventie chirurgicala, fiind stabilizat. Cei doi barbati s-au ales cu dosar penal pentru braconaj.

Presedintele AJVPS Mehedinti a precizat ca acesta este primul caz de braconaj in Mehedinti de cand a fost inchis sezonul de vanatoare. In comuna Bala, situata in zona de munte a judetului Mehedinti, se pot vana mistreti si capriori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.