Social 11 Martie 2009 11:18
Aproximativ 360.000 de pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de peste 520.000 de euro, au fost descoperite, in noaptea de luni spre marti, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, intr-un TIR ce transporta chifle de hamburger din Grecia pentru o firma din Germania.

Tigarile au fost gasite in automarfarul condus de cetateanul neamt Jurij D., de 44 ani. Conform documentelor de insotire a marfii, soferul transporta 12 tone de chifle pentru hamburger din Grecia pentru o societate comerciala din Germania, transmite NewsIn.

"Suspiciunile politistilor de frontiera au pornit de la diferenta de 500 de kilograme existenta intre incarcatura reala a automarfarului si cea inscriptionata in documente. Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit al mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite, in compartimentul de marfa, ascunse dupa metoda capac, peste 368.160 pachete tigari - marca Jin Ling, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport“,
a precizat agent Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Soferul a declarat ca nu stia de existenta tigarilor, a caror valoare pe piata se ridica la suma de 2.208.960 lei (aproximativ 520.000 euro). Intreaga cantitate de tigari a fost predata inspectorilor vamali din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, care au retinut tigarile si autocamionul in vederea confiscarii si vor stabili, de asemenea, sanctiunea contraventionala, conform normelor legale in vigoare. Totodata, politistii de frontiera continua cercetarile in vederea depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand sa fie luate masurile legale ce se impun.

"In mai putin de o saptamana, politistii de frontiera aradeni au descoperit tigari care urmau sa ajunga pe piata din Spatiul Schengen, in valoare de peste 4.705.000 lei (aproximativ 1.000.000 de euro). Un caz la fel de semnificativ este cel din 6 martie, tot la PTF Nadlac, cand s-au descoperit ascunse in cutii de pizza 387.920 pachete tigari“, a mai mentionat agent Mihaela Les.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.