Social 10 Martie 2009 11:12
Peste 5000 de tineri romani sunt asteptati luni, 16 martie intre orele 12.00 si 18.00 in piata George Enescu din Bucuresti, in fata Ateneului Roman, pentru a sarbatori diversitatea culturala impreuna cu 200 de tineri internationali din 46 de tari din Europa si America de Nord in cadrul evenimentului “Sat Global “ ( Global Village).

Evenimentul este organizat de AIESEC Bucuresti in colaborare cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Daca in 2007 la Satul Global organizat de AIESEC Bucuresti cu ocazia Congresului International al Trainerilor (ITC) faceam “ocolul pamantului in 0 km”, pe 16 martie 2009 bucurestenii sunt provocati sa isi raspunda la intrebarea : “Tu cate tari poti vizita intr-o singura zi?”.

'Conferintele din cele 10 tari in care am fost in ultimii trei ani m-au invatat ca oricat de multe ai crede ca stii despre o tara si poporul ei, nimic nu se compara cu sansa de a le experimenta, direct prin oamenii de acolo. Daca ati fost vreodata la o degustare de vin o sa intelegeti de ce Global Village e asemeni unei degustari de culturi, obiceiuri si feluri de 'a fi'. Iti poate placea unul mai mult si sa poposesti acolo vreme mai indelungata...sau te poti lasa furat de diversitatea experimentarii tuturor. Aveti 6 ore sa alegeti. Bucurati-va de experienta!'
afirma Oana Toiu, Presedinte AIESEC Bucuresti.

Efervescenta culturala a zilei, muzica, costumele populare specifice fiecarei natiuni si traditiile culinare vor da startul Congresului International EuroXpro2009, ce are loc anul acesta in Romania, la Mangalia intre 17 si 22 Martie.

Pe langa Satul Global, Summit-ul tinerilor lideri AIESEC din 46 de tari in Romania este precedat si de un alt eveniment de amploare in Bucuresti, la Salla Dales, acolo unde va avea loc “World Student Café”.

Asadar, in dimineata zilei de Marti, 17 Martie, 200 de studenti romani sunt asteptati sa dezbata la mese rotunde impreuna cu cei 200 de tineri internationali teme de interes bazate pe diferentele culturale.

Gala de deschidere a Congresului International EuroXpro2009 aduna 800 de invitati in Sala Mare a Teatrului National din Capitala in seara zilei de Luni, 16 Martie,la orele 20.00. Ceremonia Oficiala este organizata de catre AIESEC Bucuresti cu sprijinul BRD-Groupe Societe Generale si sustinuta de Inbev Romania SA, Agricola Stirbey si Ideea Tour. La eveniment vor fi prezenti Paula Selling si Corul de Copii Radio.

Evenimentele se extind si la Iasi unde AIESEC recruteaza studenti din anul trei si master pentru programul Exchange si studenti din anul doi pentru a fi membri pe termen lung in cadrul organizatiei. In aceasta primavara AIESEC Iasi se afla in cel de-al 15-lea an de cand ofera tinerilor sansa de a participa in programul Exchange, desfasurat de peste 60 de ani, in peste 100 de tari.

Programul Exchange este un stagiu de practica platit in companii din strainatate unde aplicantii, in functie de specializare, vor lucra in domeniul in care vor sa isi construiasca o cariera. Astfel, AIESEC pune la dispozitie stagii in patru arii de activitate: tehnica, marketing, educationala si de dezvoltare.

Domeniul de dezvoltare din programul Exchange se adreseaza celor care doresc sa activeze ca voluntari intr-un ONG din strainatate. Tinerii au sansa de a beneficia de acest program de practica intre 2 si 18 luni. Ei vor fi angajati in companii din toata lumea unde vor pune in practica cunostintele si abilitatile dobandite in facultate si vor acumula experienta de lucru in domeniul pe care l-au studiat.

„Pentru a deveni membri ai organizatiei, studentii trebuie sa completeze un formular de aplicare si sa sustina un interviu in urma caruia, indiferent de numarul de candidaturi, doar 65 de tineri vor fi admisi. Programul de internship-uri initiat de AIESEC are o vechime de 60 de ani in lume si ofera siguranta ca, desi criza economica a afectat mai mult sau mai putin intregul mapamond, studentii isi pot gasi stagii de practica care ii vor diferentia in ochii angajatorilor romani. Membrii AIESEC sunt obligati sa revina in Iasi la incheierea contractului cu compania pentru care au lucrat”, a adaugat Razvan Closca, coordonatorul campaniei de recrutare.

Programul de recrutare vizeaza si studentii din anul doi care doresc sa faca parte din organizatie pe termen lung. Ei au posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile profesionale prin participarea activa in domeniile in care AIESEC se implica: antreprenorial, educational si tehnic.

Inscrierile se vor face pana in data de 19 martie, iar interviurile vor avea loc in zilele de 21 si 22 martie.

AIESEC, cea mai mare organizatie internationala de tineri din lume, prezenta in peste 100 de tari si teritorii, ofera tinerilor din intreaga lume posibilitatea de a se dezvolta atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Membrii AIESEC beneficiaza de stagii internationale de practica la companii mari din strainatate, au ocazia sa isi construiasca o retea globala de contacte, si cel mai important, isi descopera si dezvolta abilitatile de lider.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.